Twarogowe pancakes bez cukru • przepis • składniki • przygotowanie
Puszyste, fit i pyszne? To muszą być pancakes bez cukru Kingi Paruzel! Sprawdź, jak przygotować to pyszne śniadanie na słodko z pomocą termorobota MC Smart.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Do pojemnika miksującego dodajemy twaróg, mleko i żółtka. Składniki mieszamy, wybierając programgotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 5. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i sól i ponownie mieszamy, wybierając programgotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 4. Gotową masę przekładamy do miski.
UBIJAMY BIAŁKA
W czystej misie robota umieszczamy białka. Nakładamy nasadkę do mieszania (tzw. motylka) i ubijamy białka, używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 4.
ŁĄCZYMY BIAŁKA Z MASĄ SEROWĄ
Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy.
SMAŻYMY I PODAJEMY PANCAKES
Pancakes smażymy na niewielkiej ilości oleju, po ok. 2-3 minuty z każdej strony, aby miały złoty kolor. Gotowe placki podajemy z borówkami i truskawkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
969,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
484,7 kcal
Tłuszcz
21,4 g
Węglowodany
75,2 g
Błonnik
0,9 g
Białko
28,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
Wypieki w amerykańskim stylu nie mogą się obyć bez masła orzechowego. Polecamy tort według pomysłu Pawła Małeckiego!

Burgery z jajkiem sadzonym
Burgery z kotletami z mięsa wołowego, jajkami sadzonymi i prażoną cebulką to świetna wariacja na temat tego klasycznego dania kuchni amerykańskiej. Przygotuj je według przepisu Pauli i sprawdź, jak smakują!

Sos belgijski
Sos belgijski to jeden ze znanych i lubianych dodatków, który podaje się do burgerów, hot dogów i innych fast foodów, chociaż najczęściej spotkać go można w roli dodatku do frytek. Jego kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne uzupełnienie dla tego popularnego dania. Jak przygotować ten banalnie prosty i niezwykle smaczny sos? Poznaj nasz przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
Boczek, suszona śliwka i ser gorgonzola – to brzmi jak idealna przekąska na imprezę sylwestrową! Wypróbuj przepis DG i zaskocz swoich gości smakowitym poczęstunkiem.

Tatar wołowy w omlecie sojowym
Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.

Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
To kuszące danie uosabia ducha hipnotyzującego, rozświetlonego neonami miasta, zapewniając Twoim kubkom smakowym ekscytujące cybernetyczne przeżycie. Przygotuj się na kulinarną przygodę, która przeniesie Cię do świata nieograniczonych możliwości!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańska kapusta faszerowana
Sprawdź, jak świeża biała kapusta smakuje w wersji faszerowanej! To efektowne danie na obiad, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje!

Makaron w sosie śmietankowym
Makaron w sosie śmietankowym to niezwykle sycące danie, które doskonale sprawdza się na różne okazje. Kremowy, delikatny sos w połączeniu z aromatycznymi przyprawami i elastycznym makaronem tworzą kompozycję, której nie da się nie lubić. Chcesz poznać sekret przygotowywania tego dania? Koniecznie sprawdź nasz przepis na makaron w sosie śmietankowym z dodatkiem cukinii!

Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!