Serniczki • przepis • składniki • przygotowanie
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SPODY SERNICZKÓW
Do kielicha termorobota MC Smart wrzucamy ciasteczka kruche, włączamy programgotowanie wg ustawień własnych: czas 20 sekund / obroty 6.Zblendowane ciasteczka przekładamy na spód słoiczków.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ
Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, dodajemy twaróg sernikowy, śmietankę i cukier. Masę wyrabiamy, używając programugotowanie wg ustawień własnych: czas 2 minuty / obroty 5.
GOTUJEMY SERNICZKI
Do naczynia miksującego wlewamy 500 ml wody. Na misę termorobota zakładamy przystawkę służącą do gotowania na parze, układamy w niej słoiki i zamykamy. Wybieramy programgotowanie na parze: czas 24 minuty. Potem wyjmujemy słoiczki, nie odkręcamy pokrywek, odstawiamy do przestudzenia.
PRZYGOTOWUJEMY SOS BORÓWKOWY
Do naczynia miksującego wrzucamy umyte borówki, dodajemy cukier i całość blendujemy:czas 20 sekund / obroty 9. Przestudzone serniczki polewamy na wierzchu sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
868,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
434,1 kcal
Tłuszcz
20,4 g
Węglowodany
41,1 g
Błonnik
1,2 g
Białko
22,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami

Pieczona kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym
Pomysł na wykwintną kaczkę. Upieczona w słodko-kwaśnym sosie karmelowo-pomarańczowym, podawana z czerwoną kapustą.

Chłodnik litewski
Chłodnik litewski to niezwykle orzeźwiające danie, które doskonale sprawdza się w gorące letnie dni. To tradycyjna potrawa kuchni litewskiej, a także polskiej, bogata w świeże warzywa i zsiadłe mleko. Prawdziwa uczta smaków! W jaki sposób przyrządzić rewelacyjny, oryginalny chłodnik litewski? Poznaj nasz sposób na to danie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Przecier ze świeżych owoców
Owocowy przecier dla najmłodszych możesz także przygotować samodzielnie! Zobacz, jak!

Kabanosy w cieście francuskim
Są rumiane, chrupią i zachęcają do tego, by się nimi poczęstować. Kabanosy w cieście francuskim to przepis Karola, który warto mieć pod ręką, przygotowując każdą imprezę – również tę sylwestrową!

Rollsy serowe z oliwkami i tymiankiem
Macie ochotę na wyśmienitą przekąskę? To szybko sprawdźcie ten przepis i przygotujcie sobie rollsy serowe. Chrupiące ciasto oraz połączenie smaków oliwek, jogurtu greckiego, sera długo dojrzewającego oraz aromatycznego tymianku z pewnością przypadnie wam do gustu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Czekoladowe babeczki z kubka
Czekoladowe babeczki upieczone w mikrofalówce to przepis Pawła na ekspresowy deser! Wypróbuj i przekonaj się, jakie to pyszne!

Ciasto cynamonowe z gruszkami
Prosty sposób na oryginalny wypiek! Soczyste gruszki ukryte w aromatycznym, cynamonowym cieście zaskakują smakiem.

Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
Oryginalny pomysł na obiad z rybą w roli głównej – filety podane z sałatką ogórkową na bazie chili i sosu sojowego.