Sałatka i koktajl z rabarbaru • przepis • składniki • przygotowanie
Daria Ładocha przygotowała dwa pyszne przepisy na sezon rabarbarowy! Wypróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY RABARBAR
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2500,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,8 kcal
Tłuszcz
26,9 g
Węglowodany
38,8 g
Błonnik
9,3 g
Białko
9,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Błyskawiczne pierniczki
Przy użyciu termorobota MC Smart wszystko jest prostsze, a zwłaszcza wyrabianie ciasta na pierniczki! Sprawdź, jak szybko zrobić te pyszne ciasteczka.

Placki z selera
Wypróbuj przepis Kingi na placki z selera smażone bez tłuszczu!

Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
Paweł Małecki wie, jak powinien wyglądać i smakować idealny sernik na zimno! Przygotuj go razem z nim i zachwyć się smakiem galaretki z cydru.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tarta bananowo-karmelowa
Tarta jest jednym z najdoskonalszych deserów, jaki kiedykolwiek wymyślono. Dziś proponujemy Wam tartę bananowo-karmelową! Obiecujemy, że oszalejecie z zachwytu!

Parzybroda
Znana w wielu częściach kraju parzybroda to zupa z kapustą o ciekawej nazwie i jeszcze ciekawszym smaku. Jest sycąca, prosta i pełna smaków kojarzonych z regionalną polską kuchnią. Spróbuj!

Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z rolowanym taco
Wyjątkowa wegańska sałatka, jakiej z pewnością nie znasz! Świeża sałata i cebula, na nich rolowane tacosy pełne fasoli i pikantnych dodatków, a wszystko to podane z wegańskim sosem ranczerskim. To świetny pomysł na sycący lunch do pracy lub kolację.

Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!

Ceviche z tuńczyka w puszce
Szybki pomysł na orzeźwiającą przystawkę lub lekki posiłek w ciągu dnia. Wystarczą tuńczyk w puszce, kilka innych składników i gotowe!