Odwrócona tarta z kiełbasą • przepis • składniki • przygotowanie
Ciekawa, prosta i pyszna! Odwrócona tarta z kiełbasą to sposób na szybki obiad. Przygotuj ją według przepisu Kingi!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki. Kiełbasy przekrawamy wzdłuż na pół.
PODSMAŻAMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Na żeliwnej patelni na 1 łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną cebulę wraz z posiekanym drobno rozmarynem. Całość oprószamy solą. Cebula powinna się delikatnie zarumienić i zeszklić. Podsmażoną cebulę przekładamy do miski.
PIECZEMY TARTĘ
Na kiełbasy wykładamy przygotowaną wcześniej cebulę, a następnie ciasto francuskie. Ciasto nakłuwamy widelcem.
PODAJEMY TARTĘ
Tartę wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy dużym talerzem i energicznym ruchem odwracamy patelnię, by tarta znalazła się na nim.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2656 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
265,6 kcal
Tłuszcz
19,9 g
Węglowodany
14,1 g
Błonnik
6,9 g
Białko
6,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
Aromatyczna zapiekanka z białą kiełbasą i sosem musztardowo-piwnym to danie, które odmieni niejedną Wielkanoc. Wypróbuj przepis Karola i sprawdź, jak proste jest przygotowanie efektownego obiadu!

Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.

Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
Słodki wypiek z ciasta francuskiego, który przygotujesz w mgnieniu oka! Idealny na śniadanie, deser lub przekąskę.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Burgery z halloumi i sosem tzatziki
Czas na burgery w iście greckim stylu – z halloumi i aromatycznym sosem tzatziki. Dzięki grillowanej papryce, świeżym warzywom i mięciutkiej bułce mlecznej burgery zachwycają smakiem.

Faszerowane sakiewki azjatyckie z airfryera
Obiad dla 4 osób w 20 minut? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na faszerowane sakiewki azjatyckie wypełnione zachwycającym farszem z mięsem, warzywami i aromatycznymi dodatkami.

Mątwa w białym winie
Szybki i prosty sposób na oryginalne danie z owocami morza: mątwy przyrządzone z wytrawnym winem, oliwkami i pietruszką.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bresaola z rukolą i ricottą
Wyjątkowa suszona wołowina o wyrazistym smaku, czyli bresaola, podana z soczystym melonem, lekko pikantną rukolą i delikatną ricottą.

Jajecznica na 3 sposoby
DG wie, że jajecznica to niekończące się źródło kombinacji! Poznaj jego sposoby na pożywne śniadanie!

Śniadaniowa pizza z serka wiejskiego
Ta pizza jest najbardziej fit, czyli taka na cieście z dodatkiem serka wiejskiego, na której jako dodatek króluje wędzony łosoś. To idealny pomysł na pyszne i pełne białka śniadanie!