Sałatka cobb z makaronem proteinowym • przepis • składniki • przygotowanie
Ta sałatka zachwyci Was smakiem i łatwością przygotowania. Idealna kompozycja składników potrafi pozytywnie zaskoczyć! Sprawdźcie przepis Kingi na sałatkę cobb z makaronem proteinowym, której wachlarz smaków wzbogaca doskonały dressing!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Gotujemy makaron proteinowy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Studzimy makaron. Gotujemy jajka na twardo. Studzimy jajka i kroimy na ćwiartki. Boczek smażymy na patelni do momentu, aż się podpiecze i zarumieni. Pierś kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Następnie kładziemy ją na patelnię i smażymy na oliwie z masłem przez 5 minut z każdej strony, aż się zezłoci. Pod koniec wrzucamy ząbek czosnku i polewamy mięso tłuszczem. Pierś przenosimy na deskę, aby mięso odpoczęło przed krojeniem. Potem kroimy mięso w kostkę.
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Umieszczamy wszystkie składniki dressingu w osobnej misce i mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Do dużej miski wrzucamy wystudzony makaron. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, miąższ awokado pokrojony w kostkę, jajka, podsmażony boczek, pomidorki przekrojone na pół, umytą i drobno poszarpaną sałatę rzymską, drobno posiekany szczypiorek oraz pokruszony ser. Sałatkę polewamy dressingiem, dokładnie mieszamy i podajemy danie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2706 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
676,5 kcal
Tłuszcz
37,2 g
Węglowodany
14,2 g
Błonnik
5,8 g
Białko
39,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!

Kanapka z jajecznicą - egg drop sandwich
Wypełniona delikatną i puszystą jajecznicą kanapka, która zdobyła niezwykłą popularność w ostatnich miesiącach. Spróbuj tego pysznego śniadania z dodatkiem awokado, szpinaku i szynki z indyka i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Minitorciki z krewetkami
Połączenie mango i awokado z krewetkami i wędzonym łososiem sprawi, że odkryjesz zupełnie niepowtarzalny smak. To prosta, a zarazem efektowna przystawka na każdą okazję!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!

Świąteczne pierniczki
Szukasz pomysłu na pierniki last minute? Wypróbuj przepis Karola Okrasy na pierniki z cytrynowym lukrem, który przygotujesz w 45 minut!

Kolorowa sałatka w słoiku
Sałatkę w słoiku możesz zabrać ze sobą do pracy lub na piknik. Przygotuj ją z kaszą, warzywami i jogurtowo-miodowym dressingiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Risotto ze szparagami
Lekki winny smak, zielone warzywa i ryż – niektórym smakom zawsze będzie ze sobą po drodze. Sprawdź, jak komponują się w przepisie Darii na risotto ze szparagami!

Wegetariański ramen
Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!

Pieczone bataty z piekarnika
Odkrywanie nowych, smakowitych alternatyw dla klasycznych potraw i dodatków to prawdziwie pasjonująca podróż. Jednym z takich zamienników, który zdobywa coraz większą popularność, są pieczone bataty z piekarnika. Te chrupiące, złociste i lekko słodkie kawałki słodkich ziemniaków idealnie sprawdzą się solo, jak i jako dodatek do różnych potraw.