Tatar na dwa sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
trudny
Składniki
Instrukcje przygotowania
SIEKAMY MIĘSO
Oczyszczone mięso kroimy w drobne plastry, a następnie bardzo drobno siekamy. Dodajemy olej i siekamy tak długo, aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Mięso przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki.
KROIMY DODATKI
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Kapary kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dolewamy odrobinę oleju, dodajemy trochę kaparów, cebulki i ogórka. Resztę dodatków pozostawiamy. Dodajemy pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PODGRZYBKÓW
Do marynowanych podgrzybków dodajemy musztardę, miód i odrobinę soku z cytryny. Całość blendujemy, dolewając oliwę z oliwek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2505 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2505 kcal
Tłuszcz
167,8 g
Węglowodany
157,1 g
Błonnik
22,6 g
Białko
99,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
Efektowne i smaczne danie, które zrobi wrażenie na Twoich gościach? To musi być aromatyczna gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami. Wypróbuj ten przepis i smacznie zaskocz swoich gości!

Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.

Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
Jaki jest sposób Karola Okrasy na pyszny obiad, który zasmakuje także dzieciom? Chrupiące pieczone warzywa z ziołowym pesto!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Sałatka z białej fasoli
Spróbuj sałatki z białej fasoli z burakami, orzechami i pestkami granatu, oblanej sosem pomarańczowym!

Zupa jarzynowa z klopsikami
Zupa jarzynowa z klopsikami z mięsa indyka – bez grama soli! Wypróbuj pyszny przepis Karola Okrasy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańska pavlova
Zobacz, jak zamienić płyn z puszki po ciecierzycy w wegański tort bezowy - z kremem czekoladowym i glazurowanymi owocami!

Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
Królik, suszone pomidory i wątróbka. Obok takiej kompozycji nie można przejść obojętnie, dlatego koniecznie wypróbuj przepis Karola!

Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
Gratin z ziemniaków i kopru włoskiego to doskonałe połączenie smaków, które podkreśla smak pstrąga. Zobacz, jak je przygotować!