Kolorowa sałatka warzywna • przepis • składniki • przygotowanie
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Sałatę rzymską myjemy i kroimy w cienkie paski. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki ścieramy drobno na tarce. Pomidory koktajlowe kroimy w ćwiartki. Ser kroimy w cienkie słupki.
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Zioła myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, ścieramy trochę skórki, wyciskamy sok. Zioła, skórkę z cytryny, olej i jogurt mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
UKŁADAMY SAŁATKĘ
Przygotowane składniki sałatki układamy na zmianę z dressingiem jogurtowym w 4 salaterkach. Kiełki myjemy, osuszamy i układamy na wierzchu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1345,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
336,3 kcal
Tłuszcz
20,3 g
Węglowodany
19,4 g
Błonnik
23,4 g
Białko
23,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Chrupiące ciepłe lody
Chrupiące ciepłe lody? To brzmi jak przepis na pyszny deser niezależnie od pory roku! Zobacz, jak w prosty i smakowity sposób wykorzystać płatki śniadaniowe.

Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska nie tylko dla fanów suszonych owoców, ale również dla prawdziwych łasuchów.

Herbata imbirowo-pomarańczowa
Idealny przepis na jesień – rozgrzewająca herbata z imbirem i pomarańczą. Pokochasz ten łatwy i szybki w przygotowaniu napój!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zawijana pinsa z mortadelą i parmezanem
Pinsa idealna na kolację lub przekąskę, czyli zawijana. Z wyrazistym parmezanem i cebulą oraz delikatną mortadelą, w prawdziwie włoskim stylu. Przygotuj to danie i przekonaj się, jak dobrze smakuje.

Śląska szpajza cytrynowa
Tradycyjny śląski deser w nieco lżejszej odsłonie? To musi być przepis Kingi! Przygotuj lekką, cytrynową piankę na bazie jajek i odkrywaj słodkie smaki regionalnej kuchni!

Ciasto jogurtowo-bananowe ze śliwkami
Niezwykle proste ciasto jogurtowo-bananowe, do którego przygotowania nie potrzeba nawet miksera. Wypróbuj przepis i sprawdź, jak smakuje ten wypiek z dodatkiem śliwek i migdałów.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kotlety rybne ze szczypiorkiem
Pyszne i delikatne kotleciki uformowane z mięsa mielonego z ryby. Najlepiej smakują z dipem śmietanowym i szczypiorkiem.

Wołowina po burgundzku. Dla Niego.
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.

Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przygotuj sobie domowy bowl i zasmakuj w pysznym połączeniu ryżu, łososia, awokado i limonkowego dressingu. To jest pyszne!