Kanapki z grilla ze schabem i szparagami • przepis • składniki • przygotowanie
Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GRILLUJEMY SZPARAGI
Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.
PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI
Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1107,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
553,7 kcal
Tłuszcz
21,6 g
Węglowodany
61,1 g
Błonnik
8,5 g
Białko
28,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
Zobacz, jak przygotować pesto z prażonej dymki! Z dodatkiem świeżych ziół i orzechów, doskonale podkreśla smak młodego bobu.

Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Zupę grzybową można przygotować na tysiąc sposobów! Zobacz, jak ją przygotowuje ppłk Krzysztof Przepiórka!

Ćwikła — domowa ćwikła z chrzanem
Domowa ćwikła z chrzanem to obowiązkowa pozycja obiadowa w wielu domach. To tradycyjne, polskie połączenie buraków i chrzanu jest pyszne, pełnowartościowe i idealnie komponuje się z wieloma potrawami. Nasz przepis pozwoli Ci w prosty sposób przygotować ćwikłę, tak jak robiła to babcia!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Monoporcje korzenne w kształcie choinek
Monoporcje, które zachwycają smakiem i formą, będą idealne na święta. Przygotuj te pyszne korzenne desery w kształcie choinek i zaskocz bliskich ich wyjątkowym smakiem.

Sos tysiąca wysp
Sos tysiąca wysp to jeden z najbardziej popularnych i wszechstronnych dodatków do frytek, sałatek, kanapek czy innych przekąsek, który przyrządza się na wiele różnych sposobów. Przygotowanie sosu tysiąca wysp w domowej kuchni jest proste i szybkie. Sprawdź nasz przepis na sos tysiąca wysp!

Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Stromboli z salami, pieczarkami i serem
Stromboli to po prostu zawijana pizza: drożdżowe ciasto i moc doskonałych składników w środku! Skorzystaj z przepisu Kingi i przygotuj stromboli z salami, pieczarkami i serem.

Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
Oryginalny dodatek do ciast, bułeczek lub rogalików – słodka konfitura kryjąca w sobie smaki lata oraz lawendową nutę.

Slushy brzoskwiniowo-miętowe
Niezwykle orzeźwiające slushy brzoskwiniowo-miętowe to świetny pomysł na przekąskę w gorący dzień. W dodatku wg naszego przepisu i przy użyciu termorobota MC Smart ten wspaniały deser będzie gotowy zaledwie w 2 minuty!