Kanapka z croissanta z lodami • przepis • składniki • przygotowanie
Kanapka z chrupiących croissantów pełna pistacji, truskawek, kremu i lodów waniliowych? Gwarantujemy, że to idealny deser – przygotuj je i przekonaj się sam!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Croissanty rozwałkowujemy na płasko i podsmażamy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Pistacje drobno siekamy, a truskawki kroimy w plasterki.
SKŁADAMY KANAPKĘ
Jednego z podsmażonych croissantów smarujemy kremem czekoladowo-orzechowym i posypujemy pistacjami. Następnie układamy na nim plasterki truskawek i gałki lodów. Kanapkę przykrywamy drugim croissantem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1192,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1192,6 kcal
Tłuszcz
66,5 g
Węglowodany
125,7 g
Błonnik
8 g
Białko
24,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kulebiak z łososiem
Kulebiak wcale nie musi być z kapustą. Decydując się na łososia też stworzysz wspaniałe danie. Wypróbuj nasz przepis.

Croissanty z filetem z piersi kurczaka
Cudownie maślany, delikatnie słodki croissant z guacamole, delikatna szynka z kurczaka i jajko sadzone – takie połączenie składników to gwarancja pysznego śniadania!

Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!

Placki z szynką i serem
Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!

Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!

Sałatka z fetą i jajkiem
Pyszny dodatek lub przekąska – łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka z rukoli, jajek i sera feta, podana z lekkim sosem.

Dżem nektarynkowy z wanilią
Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.