Trufle dyniowe z białą czekoladą • przepis • składniki • przygotowanie
Z dyni przygotujesz także wyjątkowe desery! Poznaj przepis na trufle dyniowe z mleczkiem kokosowym, oblane białą czekoladą!

Czas przygotowania
720 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 25
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY DYNIE
Dynię kroimy na części i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez około 40 minut. Upieczoną dynię obieramy ze skórki i miksujemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2822,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
112,9 kcal
Tłuszcz
6,9 g
Węglowodany
12,1 g
Błonnik
0,1 g
Białko
1,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Herbaciane paluszki
Łatwe w wykonaniu kruche ciasteczka z dodatkiem roztartej w moździerzu herbaty!

Karp duszony w kiszonej kapuście
Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!

Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasteczkowy deser lodowy
Poznajcie deser idealny na upalne dni! Połączenie ciasteczek palmeritas z lodami, białą i gorzką czekoladą zachwyci Was nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania!

Bifteki z fetą
Greckie klopsiki to śródziemnomorski pomysł na kotlety mielone. Feta i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego smaku.

Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
Sałata rzymska smakuje wyśmienicie z nutą pomarańczy. Przygotuj ją z aromatycznym kuskusem i kremem czosnkowym.
