Pudding kokosowy z chia i granatem • przepis • składniki • przygotowanie
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DODAJEMY DO MASY NASIONA CHIA
Mleczko kokosowe zagotowujemy z ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Studzimy i łączymy z nasionami chia. Co jakiś czas mieszamy aż do całkowitego wystudzenia.
MASĘ PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW
Gotową masę przekładamy do pucharków lub kieliszków i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
UKŁADAMY OWOCE GRANATU
Pudding podajemy schłodzony, udekorowany owocami granatu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1084,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
542,1 kcal
Tłuszcz
43,6 g
Węglowodany
43,4 g
Błonnik
5,4 g
Białko
5,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Rosół z kaczki
Szukasz przepisu na najlepszy rosół? Przygotuj go na bazie drobiowego mięsa i pieczonych warzyw, korzystając z receptury Karola Okrasy!

Wegańskie faworki
Szukasz przepisu na najlepsze wegańskie faworki? Kinga przygotowała recepturę bez jajek, dzięki której każdy przygotuje przepyszne, słodkie i chrupiące chruściki na tłusty czwartek!

CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
Świąteczną atmosferę z pewnością podkręcą łatwe w przygotowaniu ciasteczka w kształcie lasek cukrowych. Jak je zrobić? Zerknij do przepisu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka jarzynowa tradycyjna
Oto klasyk nad klasykami! Sałatka jarzynowa często gości na polskich stołach, szczególnie podczas świąt i rodzinnych spotkań. Jej bogaty smak i różnorodność składników sprawiają, że rozsmakowują się w niej kolejne pokolenia. Przygotuj z nami tę pyszną sałatkę!

Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!

Lodowe kanapki dla dzieci
Słodkie, zdrowe, chłodzące – lodowe kanapki według przepisu Kingi to sprawdzone, domowe składniki i szansa na poskromienie dziecięcych apetytów.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
Pyszne i sycące danie inspirowane kuchnią niemiecką, czyli faszerowane ziemniaczki! Sprawdź, jak świetnie smakuje połączenie kiełbasek w sosie curry z kiszoną kapustą i serem gruyère.

Ciasteczka maślano-cytrynowe
Kruche, proste, z lekką cytrynową nutą – wprost idealne na wielkanocny stół. Upiecz je i sprawdź, jak szybko znikają z talerzyka!

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.