Precle z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY PAPRYKĘ
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
GRILLUJEMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.
SKŁADAMY PRECLE
Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1082,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
541,1 kcal
Tłuszcz
26,6 g
Węglowodany
61,3 g
Błonnik
5,2 g
Białko
14,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
Wypróbuj nietypowy pomysł Karola Okrasy na schab ze śliwką z grilla!

Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.

Indyczka glazurowana miodem i piwem
Wypróbuj świąteczny przepis Karola na indyczkę! Z dodatkiem goździków i pomarańczy.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Smashburger
Smashburger to kwintesencja amerykańskiego fast foodu. Sekret tego klasycznego burgera tkwi w technice smażenia i smaku uzyskanego w ten sposób mięsa. Jak zrobić domowego smashburgera, który nie będzie odstawał od tego przygotowywanego w amerykańskich dinerach? Sprawdź nasz przepis!

Pinsa à la panini
Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!

Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
Aromatyczny makaron z sosem z pomidorków koktajlowych i dodatkiem tuńczyka i karczochów. To prosty i szybki obiad, który dzięki kilku wyśmienitym dodatkom zmienia się w wykwintne danie.

Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
Aromatyczne połączenie drobiu, kiełbasy chorizo i warzyw. W towarzystwie lekkiej sałatki smakuje wybornie.

Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
Nowa, wiosenna wersja kopca kreta! Wystarczy kilka chwil, aby ten pyszny i kolorowy deser trafił na stół. Koniecznie sprawdź, jak łatwo go przygotować.