Pieczony ser brie z pieczarkami • przepis • składniki • przygotowanie
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE NA PATELNI
rozgrzewamy oliwę z oliwek.
DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ
i smażymy do zeszklenia.
DODAJEMY POKROJONE DOŚĆ
drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią.
CZOSNEK, ORZECHY I
rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów.
ZDEJMUJEMY Z
ognia.
SER BRIE OBIERAMY
ze skórki.
DODAJEMY DO POZOSTAŁYCH
składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia.
ZAPIEKAMY OKOŁO 10
minut w temperaturze 180 stopni.
PODAJEMY GORĄCY Z
kawałkami świeżej bagietki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2470 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
617,5 kcal
Tłuszcz
42,6 g
Węglowodany
27,5 g
Błonnik
33,1 g
Białko
33,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
Ta pieczeń jest idealna nie tylko dla osób lubiących dania mięsne! Idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapkę lub do lunchboxa. Przygotujesz ją w bardzo prosty i szybki sposób. Sprawdź!

Pieczony kurczak piri-piri
Ostra marynata i pieczone warzywa to podstawa kurczaka piri-piri! Wypróbuj południowe danie z charakterem – to świetny pomysł na sycący obiad!

Pizza hawajska
Jedni kochają ten smak, inni go unikają. Ananas na pizzy budzi kontrowersje, jednak nasza pizza jest fantastyczna i przekona każdego do tego połączenia. Tutaj po prostu liczy się wyjątkowy smak ciasta wg przepisu Kingi.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Paska – babka ukraińska
Paska to pyszna wielkanocna babka ukraińska. Pulchna i świeża, polana słodkim lukrem, na pewno przypadnie Wam do gustu. Skorzystajcie z przepisu i przygotujcie to ciasto szybciej z pomocą termorobota MC Smart.

Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!

Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.

2 sposoby na śniadanie z jajem
Jak DG poradził sobie w kuchni z trzema sprytnymi kobietami? Przekonaj się, oglądając film i przygotuj razem z nimi efektowne śniadania!

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.