Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem • przepis • składniki • przygotowanie
Aromatyczne domowe musli z dodatkiem naturalnego skyru i gruszki gotowanej w soku jabłkowym to idealny przepis do przygotowania na słodkie śniadanie. Koniecznie spróbuj!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MUSLI
Masło orzechowe, syrop klonowy, cynamon i sól dokładnie mieszamy w misce. W innej misce łączymy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni. Mieszanką z masłem orzechowym zalewamy suche składniki i starannie wszystko mieszamy.
PIECZEMY MUSLI
Gotowe musli rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wystudzone musli mieszamy z miechunką i nasionami chia.
GOTUJEMY GRUSZKĘ
Do małego garnka wlewamy wodę i sok jabłkowy. Gruszkę obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie wkładamy ją do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
PODAJEMY MUSLI
Musli przekładamy do miski, dekorujemy skyrem i gotowaną gruszką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
569,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
569,6 kcal
Tłuszcz
18,6 g
Węglowodany
89,8 g
Błonnik
18,4 g
Białko
18,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.

Ciastka jak jajka sadzone
Proste i pyszne ciastka, które zaskoczą każdego, kto będzie miał okazję do ich spróbowania. Idealne na Wielkanoc lub jako ukryty, słodki dodatek do śniadania.

Cytrynowiec
Cytrynowiec to wyjątkowe ciasto, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Delikatny biszkopt w połączeniu z aksamitną masą budyniową i orzeźwiającą pianką cytrynową tworzy harmonijny smak, któremu trudno się oprzeć. Przygotuj to bajecznie pyszne ciasto wraz z nami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ananas w cieście z kremem kokosowym
Słodka przekąska łącząca smak kremu kokosowego i egzotycznego ananasa w chrupiącym cieście z lekką piwną nutą.

Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
Pełna ziół sałatka z niepalonej kaszy gryczanej to idealny pomysł na obiad w letni dzień. Bogactwo smaków i aromatów, a także świeże warzywa z pewnością trafią w niejedne gusta!

Słońce z ciasta francuskiego z serami i szynką
Niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które będzie idealną kolacją lub przekąską podczas spotkania z najbliższymi. Skuś się na ten serowy przepis, któremu charakteru dodaje szynka z indyka i sezam.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pastrami po filadelfijsku
Macie wolne 15 minut? Tak? To poznajcie prosty oraz szybki przepis Kingi na pastrami po filadelfijsku. Poczujcie północnoamerykańskie smaki i aromaty. Gotowi? Czas start!

Spaghetti al limone
Przepyszne danie, które smakuje jak pełnia lata, czyli spaghetti al limone z twistem Karola. To pomysł na aromatyczny makaron idealny na romantyczną kolację.

Ciasto salceson z jabłkami
Salceson z jabłkami Kingi, to nie pomysł na wytrawną przekąskę, lecz szybkie i proste w przygotowaniu ciasto! Wypełnione dużą ilością jabłek i orzechów z pewnością zasmakuje wielbicielom słodyczy.