Zupa pieczarkowa z gnocchi • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz przepisu na szybką i prostą zupę? Spróbuj pieczarkowej ze świeżym szpinakiem i kluseczkami gnocchi! Ten pomysł Kingi na pewno zostanie z Tobą na dłużej!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1719,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
286,5 kcal
Tłuszcz
9,6 g
Węglowodany
39,6 g
Błonnik
2,7 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.

Tortelloni z sosem pomidorowym
Pierożki we włoskim stylu wypełnione bogatym, szpinakowym nadzieniem, a do tego aromatyczny sos pomidorowy. Musisz spróbować!

Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!

Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!

Zielony chłodnik z awokado
Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kolorowe wrapy z falafelami
Łatwy, smaczny i przyjemny! Właśnie taki jest przepis Kingi na delikatne i pożywne wrapy z falafelami! Bądźcie gotowi na kulinarne cuda po połączeniu buraczanej tortilli z falafelem, warzywami i hummusem!

Chowder z łososiem
Wyjątkowa zupa rybna inspirowana kuchnią amerykańską, czyli chowder. Dzięki dodatkowi wędzonej papryki nabiera wyrazistości, a zabielenie mlekiem, choć niezwykłe, naprawdę dodaje smaku.

Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie? Wypróbuj przepis na chaffle, czyli wytrawnego gofra z jajka i sera cheddar. W połączeniu z aromatyczną zieloną pastą i świeżymi warzywami danie to będzie śniadaniowym hitem!