Wegańskie bounty owocowe • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIKSUJEMY SKŁADNIKI BATONÓW
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
PRZEKŁADAMY MASĘ DO FOREMKI
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
DEKORUJEMY BATONY
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2917,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
243,1 kcal
Tłuszcz
23,1 g
Węglowodany
20,1 g
Błonnik
1,2 g
Białko
1,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.

Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!

Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
Śliwki sprawdzą się idealnie także w formie zupy. Przygotuj ją z prostymi kluskami z semoliny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa parmezan pasta
Parmezan pasta to gęsta, sycąca zupa, którą pokochają miłośnicy makaronu. Dodatek sera grana padano dodaje jej wyjątkowego smaku i aromatu. Zobacz, jak szybko ją przygotujesz!

Klopsy z dorsza w zalewie octowej
Na spływ kajakowy, na camping, na dłuższą wyprawę – klopsy rybne w zalewie octowej świetnie sprawdzą się w roli prowiantu na drogę! Sprawdź, jak je przygotować według przepisu Karola!

Carpaccio z kalarepy
Ponoć ma się po niej krzepę, czyli siłę! Chętnych, by to sprawdzić, zachęcamy jeszcze jedną cechą kalarepy: jako składnik carpaccio jest wyjątkowo smaczna!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony bigos z kurczakiem
Bigos w nowej odsłonie – pieczony, z dodatkiem udek i podudzi kurczaka. To pyszna alternatywa dla bigosu z boczkiem i kiełbasą – nie wymaga ciągłego mieszania, a nadal smakuje wyśmienicie!

Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
Szybki i prosty przepis na danie z drobiu. Pikantne mięso i delikatne warzywa smakują wyśmienicie.

Szakszuka z wołowiną
Szukasz przepisu na sycące śniadanie dla całej rodziny? Już nie musisz! Pomysł Karola na szakszukę z mielonym mięsem wołowym i świeżymi warzywami to idealne danie jednogarnkowe.