Truskawkowo-serowe trufelki • przepis • składniki • przygotowanie
Mała przekąska dla łasuchów i fanów truskawkowego smaku – delikatny twarożek z owocową nutą w połączeniu z herbatnikami.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DWIE ŁYŻKI DROBNO
zmielonych herbatników odkładamy na później, zaś do reszty dodajemy kremowy twarożek i cukier, całość miksujemy.
DO MASY DODAJEMY
drobno pokrojone truskawki i delikatnie łączymy składniki.
CHŁODZIMY W LODÓWCE
przez około godzinę.
Z MASY FORMUJEMY
kuleczki (można sobie pomóc łyżką do melona bądź małymi łyżeczkami).
ODŁOŻONE HERBATNIKI MIESZAMY
z bardzo drobno posiekaną czekoladą i obtaczamy kuleczki w sypkiej mieszance.
TRUFLE PRZEKŁADAMY DO
małych papilotek.
PRZECHOWUJEMY W
lodówce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1444,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
180,5 kcal
Tłuszcz
6,4 g
Węglowodany
27,1 g
Błonnik
0,6 g
Białko
3,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Czekoladowe jajko z niespodzianką
Mus waniliowy i sos brzoskwiniowy ukryty w czekoladowej skorupce wygląda jak prawdziwe jajko! Zobacz, jak przygotować idealny deser na Wielkanoc!

Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
Tosty na słodko? Czemu nie! Ta propozycja naprawdę kusi smakiem… Wystarczy chrupiąca bułka, masło orzechowe i owoce!

Fudge z kolorowymi drażetkami
Poznaj przepis Pawła i wzbudź zachwyt nie tylko u najmłodszych! Przygotuj fudge z piankami i kolorowymi drażetkami.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami to pomysł nie tylko na pyszny deser. Możesz je również przygotować na śniadanie!

Chinkali z mięsem
Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!

Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łosoś na parze z salsą truskawkową
Soczysty łosoś przygotowany na parze, podany z orzeźwiającą salsą truskawkową – to lekkie i efektowne danie, które idealnie nadaje się na lunch lub romantyczną kolację.

Parówki w cieście – pigs in a blanket
Pyszne i puszyste drożdżowe bułeczki z parówką w środku będą świetną przekąską na każdą okazję. Do ich wykonania użyj dowolnych kiełbasek.

Kapusta włoska faszerowana mięsem
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych gołąbków? Włoska kapusta wypełniona pysznym farszem to strzał w dziesiątkę!