Quiche z tortilli • przepis • składniki • przygotowanie
Prosta w przygotowaniu przekąska, która doskonale uzupełni wielkanocne menu, a także sprawdzi się jako finger food na przyjęciach.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY PRODUKTY
Cebulę obieramy, wędzone tofu osuszamy, a paprykę oczyszczamy z nasionek. Następnie przygotowane produkty kroimy w kostkę.
PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę oraz kostki tofu na złoty kolor.
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z FASOLI
Białą fasolę odcedzamy. Mieszamy ją z miękkim tofu i mąką do uzyskania puree. Masę doprawiamy solą, pieprzem i curry.
PRZYGOTOWUJEMY QUICHE
Pierścieniem do wycinania ciastek wycinamy z wrapów 8 kółek. Natłuszczamy formę do muffinek i umieszczamy w nich krążki z wrapów.
ZAPIEKAMY QUICHE
Wrapy smarujemy olejem i równomiernie rozprowadzamy w nich farsz z fasoli. Połowę podsmażonego tofu z warzywami rozkładamy razem z groszkiem równomiernie w otworach formy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na drugiej półce od dołu przez ok. 15 minut na złoty kolor.
PODAJEMY QUICHE
Quiche wyjmujemy z foremek natychmiast po upieczeniu. Całość podajemy posypane pozostałą częścią smażonych składników oraz groszkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2071,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
259 kcal
Tłuszcz
6,1 g
Węglowodany
30,8 g
Błonnik
1,4 g
Białko
10,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
Szukasz pomysłu na sycące śniadanie? Wypróbuj przepis na doskonałe racuchy ze szpinakiem i serem kozim!

Butter Tofu
Każdy fan kuchni indyjskiej na pewno doceni tę propozycję wege. Butter tofu to aromatyczne danie z serem tofu w roli głównej.

Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
Czekoladowy biszkopt i mus z owoców to połączenie, dla którego warto przygotować tort z przepisu Pawła! Tak udekorowane dzieło ozdobi każdy stół, bez względu na okazję.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
Mnóstwo warzyw, lekki amarantus, a do tego delikatne kotlety jagnięce – to danie, którego musisz spróbować!

Śledzie po kaszubsku
Sos pomidorowy z odrobiną miodu i kawałki śledzi, które połączą się z nim, stworzą jedno z dwunastu wyjątkowych, wigilijnych dań! Wypróbuj tradycyjny przepis w wersji Karola!

Tort arbuzowy
Tort z arbuza? Tak! To świetny pomysł, który z powodzeniem zastąpi tradycyjny tort. Wypróbuj go i zaskocz wszystkich nietypowym rozwiązaniem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Frytki z sosem serowym
Potrzebujecie przekąski dla gości albo chcecie coś przekąsić, gdy macie wolne chwile? Mamy pod ręką przepis Kingi na wyśmienite frytki z sosem serowym. Wypróbujcie i przekonajcie się, jakie to proste do przygotowania. Proste, jak te frytki!

Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
Aromatyczny kurczak marynowany w świeżych ziołach oraz pyszne gratin z warzyw – doskonały pomysł na smaczny obiad!

Mazurek miodowo-orzechowy
Mazurek to jeden z najbardziej charakterystycznych wypieków kojarzonych z Wielkanocą. Jednym z niezwykle aromatycznych wariantów tego wypieku jest mazurek miodowo-orzechowy, który łączy w sobie miodową słodycz z chrupkością orzechów. Jak przyrządzić pysznego mazurka? Poznaj nasz sposób na ten świąteczny wypiek!