Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem • przepis • składniki • przygotowanie
Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.
PODSMAŻAMY PRZYPRAWY
Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.
GOTUJEMY BULION
Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.
PODAJEMY RAMEN
Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1253 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
626,5 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
54,8 g
Błonnik
1,4 g
Białko
34,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
Wyśmienity deser inspirowany smakami Azji! Ryż, mango i kokos gwarantują niezapomniane doznania. Musisz go spróbować!

Makaron z sosem orzechowym
Przygotuj się na pełen wachlarz smaków na swoim talerzu. Sprawdź przepis Pauli na makaron z idealnie współgrającymi smakowo ciecierzycą, masłem orzechowym, warzywami i wyrazistymi przyprawami. Łatwo, szybko i oczywiście – smacznie!

Curry z bakłażanem i brukselką
Orientalna nuta i warzywny skład – oto curry Darii! Zasmakuje wszystkim miłośnikom pożywnych dań z charakterem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kurczak po meksykańsku
Kiedy chrupiącą tortillą nabierzesz trochę tej potrawy, Twoje kubki smakowe znajdą się w siódmym niebie.

Zapiekanka z pieczarkami
Połączenie świeżych pieczarek z aromatycznymi przyprawami, ciągnącym się serem i chrupiącym chlebem to mix, który zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. W jaki sposób przyrządzić domową zapiekankę z pieczarkami? Odkryj nasz sposób!

Zielone szparagi z burratą
Otwórz wiosenny sezon w kuchni z przepisem Kingi! Zielone szparagi podane z burratą i kruszonką z pieczywa to prosty i szybki sposób na lunch lub dodatek do obiadu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!

Sorbet cytrynowy z 3 składników
Prosty sposób na orzeźwienie w upalne dni! Zobacz szybki przepis Pauli na przepyszny sorbet cytrynowy. Raz, dwa, trzy – składniki i gotowe!

Jogurtowy sos curry mango
Niezwykły sos, który doda wyrazistości i świeżości każdej potrawie od wrapów do dań z grilla, ale też sprawdzi się jako dip do warzyw. Przygotuj go, aby urozmaić smak swoich ulubionych potraw.