Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami • przepis • składniki • przygotowanie
Zacznij dzień pełnym protein śniadaniem na słodko wg przepisu Pawła Małeckiego. Ciesz się o poranku smakiem czekolady, ciasteczek i świeżych owoców.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Mleko gotujemy w rondelku. Płatki owsiane przesypujemy do miski i zalewamy wrzącym mlekiem. Odstawiamy je na ok. 10-15 minut, aby ostygły.
ŁĄCZYMY CIASTECZKA Z JOGURTEM
Jogurt grecki przekładamy do miski. Pięć ciasteczek neo drobno siekamy, przekładamy do miski z jogurtem i dokładnie mieszamy.
ŁĄCZYMY OWSIANKĘ Z PUDDINGIEM
Do napęczniałych płatków owsianych dodajemy pudding czekoladowy i mieszamy.
PODAJEMY OWSIANKĘ
Na dno misek wykładamy owsiankę wymieszaną z puddingiem czekoladowym i jogurt z ciasteczkami. Następnie każdą porcję ozdabiamy świeżymi owocami i dodatkowym ciasteczkiem neo.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1263,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
315,9 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
3,3 g
Białko
20,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pita z grillowanym halloumi
Szybka w przygotowaniu przekąska, śniadanie, a może kolacja? To Ty decydujesz! Przygotuj te pyszne pity z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i świeżymi warzywami.

Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta to danie, które łączy w sobie delikatne i soczyste mięso z intensywnym smakiem sera feta i świeżością szpinaku. Ta pyszna kombinacja wprost rozpływa się w ustach, o ile zostanie przygotowana w poprawny sposób. Jak zrobić wyśmienite roladki drobiowe z nadzieniem szpinakowym i serem? Poznaj nasz sposób!

Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
Zapiekanki są dobre na wszystko, ale te z kaszą szczególnie warto wprowadzić do jadłospisu! Nafaszerowane błonnikiem i mnóstwem warzyw wzbogacą Twoją codzienną dietę.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotlet z bakłażana z mizerią z kiszonych ogórków
Panierowany bakłażan w chrupiącej panierce podany z mizerią z kiszonych ogórków to idealny pomysł na obiad lub kolację bez mięsa. W dodatku korzystając z przepisu Kingi, usmażysz go bez grama tłuszczu!

Cukinia w koperkowej marynacie
Nie tylko ogórki lubią koperek! Sprawdź, jak jego smak komponuje się z cukinią. Dzięki temu przepisowi w długie zimowe dni chętnie wrócisz do słoików pełnych letnich smaków.

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
🔥 O podobnym poziomie trudności

Frittata keto
Frittata, która idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie dla każdego, kto lubi dietę keto. Wypróbuj ten przepis i ciesz się smakiem tego serowo-jajecznego, pieczonego w piekarniku dania.

Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
Babka bez glutenu? Uda się z tym przepisem! A malinowy lukier sprawi, że wypiek będzie ozdobą stołu. Upiecz prostą, domową babkę na Wielkanoc dla siebie i bliskich.

Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
Filet z zębacza smugowego zapieczony z zieloną pietruszką to świetna propozycja smacznego obiadu!