Miodowe pancakes z owocami • przepis • składniki • przygotowanie
Dobry start w nowy dzień ma smak miodowych pancakes na bazie mąki ryżowej z ulubionymi owocami. Koniecznie powiedz im dzień dobry!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UBIJAMY BIAŁKA
Białka jajek ubij na sztywno. Następnie połącz je z cukrem, solą, żółtkami, łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego i jogurtem.
WYRABIAMY MASĘ
Mąkę połącz z sodą i dodaj do pozostałych składników. Całość mieszaj delikatnie do powstania jednolitej masy.
SMAŻYMY PANCAKES
Na patelni rozpuść resztę oleju kokosowego, poczekaj, aż się rozgrzeje, i smaż placki z obu stron na małym ogniu do zarumienienia.
PODAJEMY PANCAKES
Przełóż placki na talerz i polej je miodem. Udekoruj ulubionymi owocami. Jeśli są duże, pokrój je na kawałki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2215,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
553,8 kcal
Tłuszcz
10,3 g
Węglowodany
94,0 g
Błonnik
19,4 g
Białko
19,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tradycyjna maczanka krakowska
Tradycyjny przepis na maczankę krakowską autorstwa Roberta Makłowicza to prawdziwy rarytas! Przygotuj to pachnące kminkiem danie, które uważane jest za polskiego kuzyna burgera i zachwyca smakiem każdego, kto go spróbuje.

Smoothie pancakes
Pancakes Kingi są ekspresowe, lekkie i takie owocowe za sprawą jogurtowego smoothie! Przepis idealny dla fanów słodkich śniadań.

Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
Każdy kraj ma swoje pulpeciki, Amerykanie także. Oczywiście nie mogło w nich zabraknąć masła orzechowego...
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegetariański bowl w stylu japońskim
Pyszny bowl z tofu w marynacie azjatyckiej z dodatkiem słodkiego mango, lekko pikantnego sosu i orzechów nerkowca. Wypróbuj ten świetny przepis na danie w stylu japońskim!

Leczo z dynią i warzywami korzeniowymi
Jednym z najlepszych dań na jesień jest leczo. A czy można podkręcić jego jesienny charakter? Oczywiście — za pomocą dyni! Przygotuj to danie i rozkoszuj się ciepłym posiłkiem podczas chłodnych, jesiennych wieczorów.

Jesienna owsianka
Rozgrzewająca owsianka z dodatkiem cynamonu, idealna na jesienne śniadanie. Spróbuj, jaka jest pyszna!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Halloweenowa przekąska z jabłek
Z owoców możesz przygotować wyjątkowe przekąski na Halloween. Zobacz, jak!

NALEWKA ŚLIWKOWA
Zamknij smak śliwek w pysznej aromatycznej nalewce z dodatkiem cynamonu i goździków! Wykorzystaj przepis Pawła Małeckiego!

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!