Kruche ciastka kakaowo-migdałowe • przepis • składniki • przygotowanie
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MĄKĘ PRZESIEWAMY,
dodajemy cukier i cukier wanilinowy oraz masło, żółtko i kakao.
WYRABIAMY KRUCHE CIASTO
(nie wyrabiamy zbyt długo). NA KOŃCU DODAJEMY: migdały. Z CIASTA FORMUJEMY: walec.
WSTAWIAMY DO LODÓWKI
na mniej więcej 40-50 minut.
GDY CIASTO BĘDZIE
twarde, kroimy je na plastry o grubości ok. 5-6 MM.
ROZKŁADAMY JE NA
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
PIECZEMY OK.
12-14 MIN W
temperaturze ok. 180°C.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2823 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
282,3 kcal
Tłuszcz
17,9 g
Węglowodany
25,5 g
Błonnik
5,1 g
Białko
5,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa jarzynowa z klopsikami
Zupa jarzynowa z klopsikami z mięsa indyka – bez grama soli! Wypróbuj pyszny przepis Karola Okrasy!

Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
Delikatny smak pomarańczy zamknięty w kruchych, wegańskich ciasteczkach bez glutenu przypomina o świętach i doskonale komponuje się ze słodyczą banana. Upiecz je i podziel się z bliskimi!

Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Czy arbuza można grillować? Można! W Kuchni Lidla znajdziesz przepis Pawła Małeckiego na grillowanego arbuza z sosem z mango, limonki i melisy.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polędwiczki w sosie pieczarkowym po prowansalsku
Mięso w delikatnym sosie, pożywna kasza i surówka. Proste danie, w którym rozsmakuje się cała rodzina!

Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.

Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kawowe babeczki z kubka
Nie masz piekarnika? Nie martw się! Z superprzepisem Pawła Małeckiego upieczesz pyszne babeczki w… kuchence mikrofalowej. Sprawdź, jakie to proste!

Dżem z mango z imbirem
Egzotyczne połączenie smaków. Słodkie mango i imbirowa nuta ukryte w słoikach na zimne dni.

Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne batony cytrynowe na orkiszowym spodzie słodzone miodem!