Kanapka z pastrami • przepis • składniki • przygotowanie
Sprawdź, jak smakuje klasyk przekąsek w stylu nowojorskim: club sandwich, kanapka z pastrami! Dzięki przepisowi Karola wszystkie jej warstwy złożą się na niepowtarzalny smak!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY JAJKA
Jajka wbijamy na rozgrzaną patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Żółtko rozmącamy tak, by rozlało się po całej powierzchni białka. Smażymy z obu stron, aż jajka się zetną.
SMAŻYMY BOCZEK
Boczeksmażymy na suchej patelni lub pieczemy, tak aby stał się chrupiący. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
OPIEKAMY CHLEB
Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze, aż staną się złote i chrupiące.
PRZYGOTOWUJEMY SAŁATĘ
Pokrojoną w paski sałatę łączymy w misce z 1 ogórkiem pokrojonym w plasterki i uprażoną cebulką. Dodajemy majonez i sok z limonki. Mieszamy.
SKŁADAMY KANAPKI
Na połowę kromek nakładamy porcję sałaty z majonezem. Część z nich nakrywamy podsmażonymi plastrami boczku, część zwiniętymi w rulon plastrami pastrami (po 3 na każdą kromkę). Na wędliny wykładamy po 2 plasterki żółtego sera, ogórek pokrojony w plastry i po 1 sadzonym jajku.
PODPIEKAMY I PODAJEMY KANAPKI
Kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok. 1 minuty, aż ser się rozpuści.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2939,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
489,9 kcal
Tłuszcz
24,2 g
Węglowodany
40,3 g
Błonnik
4,2 g
Białko
28,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
Gdy na stole pojawiają się te przekąski, można sobie zdrowo pochrupać! Seler naciowy wypełniony kremowym serkiem pesto i kabanosami to prosty sposób na efektowne zapełnienie imprezowego stołu.

Babka cytrynowa z majonezem – najlepszy przepis
Babka cytrynowa z majonezem to jedno z tych wyjątkowych połączeń smakowych, które wydają się nieco szalone, ale kiedy raz ich spróbujesz, trudno się od nich oderwać. To niezwykle puszyste i wilgotne ciasto z delikatnym aromatem cytryny i majonezu jest warte grzechu. Poznaj najlepszy przepis na babkę cytrynową z dodatkiem domowego majonezu!

Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
Szaszłyki z warzywami i kiełbasą śląską: proste, a jednocześnie pełne smaku i aromatu danie, które urozmaici niejednego grilla. Nakłuj na szpikulec i grilluj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Hachis parmentier czyli francuska zapiekanka mięsno-ziemniaczana
Hachis parmentier to pyszna serowo-ziemniaczana zapiekanka. Dowiedz się, jak przygotować ten francuski przysmak.

Zapiekany makaron z warzywami, szynką i zielonym pesto
Szukasz pomysłów na obiad, który trafi w gusta całej rodziny? Dłużej nie musisz! Sprawdź najnowszy przepis Kingi na szybką w przygotowaniu i pełną warzyw zapiekankę z dodatkiem aromatycznego sera cheddar i zielonego pesto.

Surówka z marchewki i jabłek
Wzbogać klasyczną surówkę z marchwi i jabłek świeżą miętą, rodzynkami i curry. Nowe doznania kulinarne gwarantowane!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańska zupa z ciecierzycy
Prosta zupa z ciecierzycy z nutą wina i rozmarynu to doskonały pomysł na pyszny i aromatyczny wegański obiad.

Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Wegańskie bounty owocowe
Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!