Domowe lody z 4 składników • przepis • składniki • przygotowanie
Owocowe i mocno śmietankowe dzięki wykorzystaniu serka mascarpone – właśnie takie są lody wg tego przepisu! Trochę czekania, kilka składników, chwila pracy termorobota MC Smart i orzeźwiający deser na gorący dzień gotowy!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZDRABNIAMY OWOCE
Zamrożone owoce przekładamy do pojemnika miksującego i dodajemy do nich cukier puder. Składniki dokładnie rozdrabniamy za pomocą programugotowanie wg własnych ustawień / czas 40 sekund / obroty 9.
PRZYGOTOWUJEMY LODY
W pojemniku miksującym zakładamy motylka i dodajemy do owoców serek mascarpone. Następnie wybieramy programgotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 4i dokładnie mieszamy składniki na gładką masę.
PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. biszkoptami lub ciastkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
922 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
230,5 kcal
Tłuszcz
9,1 g
Węglowodany
37,7 g
Błonnik
3,8 g
Białko
3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makówki śląskie
Słodkie i aromatyczne danie na bazie mielonego maku. Wyjątkowy przysmak goszczący nie tylko na śląskich stołach.

Smażona wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i ciecierzycą
Nietypowy pomysł na danie z wieprzowiną - smażona ze szpinakiem i podawana z sycącą ciecierzycą.

Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
Konfitura z borówek, którą przygotujesz w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na błyskawiczne konfitury!

Zielona szakszuka
Zielona wariacja na temat szakszuki – z brukselką, szpinakiem, jajkami i serem feta. Koniecznie spróbuj na śniadanie!

Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Wyjątkowa polędwica wołowa, czyli bresaola, podana z grillowaną gruszką i chrupiącymi dodatkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj ją i zaskocz bliskich połączeniem smaków, które charakteryzują to danie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sernik na zimno z galaretką z truskawkami
Najlepsze słodkie na lato? Takie, którego nie trzeba piec i które ma dużo świeżych owoców! Idealny będzie więc sernik na zimno z galaretką z truskawkami, który zachwyci smakiem i ochłodzi w gorący dzień.

Zapiekanka makaronowa z mięsem, pomidorami i bakłażanem
Wypróbuj niezwykle łatwy przepis na przepyszną zapiekankę z "kokardkami" czyli makaronem farfalle.

Pesto ze szpinaku
W świecie kulinarnym pesto jest jednym z najbardziej cenionych sosów. Dodanie pesto do potrawy potrafi w kilka chwil przekształcić ją w prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Pesto ze szpinaku to jedno możliwych z wariantów. Jak je zrobić? Przekonaj się sam!