Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NA PATELNI ROZGRZEWAMY
oliwę z oliwek.
WKŁADAMY KIEŁBASY I
smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
KIEŁBASY PRZEKŁADAMY NA
talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule.
MIESZAMY, AŻ CEBULA
pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy.
CAŁOŚĆ SMAŻYMY, AŻ
cebula nabierze brązowego koloru.
NA PATELNIĘ WLEWAMY
piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje.
BUŁKI PSZENNE NACINAMY
wzdłuż.
SMARUJEMY ŚRODEK
musztardą.
DO WNĘTRZA WKŁADAMY
po jednej kiełbasce i część cebuli.
PODAJEMY NA
gorąco.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2548,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
637,2 kcal
Tłuszcz
38,8 g
Węglowodany
50,6 g
Błonnik
19,9 g
Białko
19,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tłuczeńce - staropolskie ciastka wigilijne
Sięgnij do prawdziwych polskich tradycji i przygotuj ciasteczka, które niegdyś często robiono na święta. Niech słodkości z dawnej książki kucharskiej zagoszczą na Twoim stole w ten szczególny czas!

Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.

Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
W tej prostej sałatce łączą się prawdziwe skarby lata: bób, młode ziemniaki i świeży koperek. Gdy dodasz do nich podpieczony ser halloumi, stworzysz wyjątkową, sprawdzoną przez Kingę kompozycję smaków. Spróbuj!

Konfitury borówkowe z czerwonym winem
Pyszne wspomnienie lata nawet w najzimniejsze dni! Słodki smak borówek połączony z aromatycznym cynamonem.

Tostadas z wołowiną
Już czeka na Was prosty, a przede wszystkim smaczny – przepis Kingi na tostadas z wołowiną! Wyśmienita tortilla połączona ze złocistą wołowiną z dodatkiem pysznych warzyw, oliwek, awokado i sera cheddar. Nie zwlekajcie! Sprawdźcie ten wyjątkowy przepis!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
Rozkoszuj się królewskim smakiem wyśmienitej pasty z bakłażanem, która objawi Ci mistyczne krainy i świat zaginionych regaliów. Poczuj moc przygody, tajemnicy i ponadczasowej opowieści!

Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.

Skrzydełka w miodzie pieczone
Czy jest coś lepszego niż soczyste, pieczone skrzydełka w słodko-słonej glazurze? Skrzydełka w miodzie to danie, które zachwyca idealnym połączeniem chrupiącej skórki i delikatnego mięsa. Sprawdź, jak zrobić genialne skrzydełka w miodzie z piekarnika!
